Schrikdraadapparaat op accu

Cavalo biedt u een ruime keuze uit schrikdraadapparaten op accu van Gallagher, Koltec en Growi voor middengrote tot grote weides met een afrasteringslengte tot 30 km bij lichte begroeiing en wel 50 km zonder begroeiing. 
Onze 12V schrikdraadapparaten zijn eenvoudig te verplaatsen en uitermate geschikt voor tijdelijke weides en plaatsen waar geen netstroom voorhanden is. 

  

Lees verder
23 artikel(en) gevonden in 'Schrikdraadapparaat op accu'

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
23 artikel(en) gevonden in 'Schrikdraadapparaat op accu'

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Accu schrikdraadapparaat 12V

Voordelen van een 12V accu schrikdraadapparaat t.o.v. een 9V batterij schrikdraadapparaat:

  • Sterker: Een accuschrikdraadapparaat heeft een groter vermogen dan een 9V batterij-apparaat
  • Lagere kosten: Een 12V accu kan u opladen heeft dus een langere levensduur dan een 9V batterij. U bespaart kosten
  • Milieuvriendelijker: De 12V accu wordt gerecycled, de 9V batterij niet
  • Zonne-energie: Geschikt voor gebruik in combinatie met zonnepanelen
  • Zeer betrouwbaar!

Accu onderhoud

Accu’s verliezen hun spanning gedurende de wintermaanden, voorkom dit door uw accu aan te sluiten op onze onderhoudslader zodat uw accu in topconditie blijft! Van groot belang voor het behoud van uw accu in de winterperiode!

Werking van een schrikdraadapparaat op accu

Een elektrische afrastering functioneert als een kringloop systeem. Als er contact met een dier ontstaat vloeit er een stroom impuls via de bodem naar de aarding terug naar het apparaat. Het principe is: afschrikking door een korte stroomimpuls. Door deze korte stroomstoot leren uw dieren respect te hebben voor de afrastering. De dieren worden ervan overtuigt van de afrastering af te blijven.

Om een elektrische afrastering goed te laten functioneren is de aarding van het apparaat van groot belang. De afrastering een kringloop dus moet de stroom, komend uit het apparaat, geleidend over het draad, door de bodem en over de aardpennen weer terugstromen naar het apparaat. Wanneer de kringloop niet gesloten is, vloeit er ook geen of weinig stroom. De dieren worden niet afgeschrikt en hebben geen ontzag voor de omheining. De schrikdraad afrastering functioneert niet en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Gebruik extra aardpennen bij accuapparaten

Voor batterijapparaten is de bijgevoegde aardpen normaal gesproken toereikend. Bij accuapparaten moet u gebruik maken van een of twee aardpennen van 1 meter. Deze aardpennen moeten onderling verbonden worden met een grondkabel.