Voerhekken en tussenhekken

Speciaal voor het maken van een veilige groepshuisvesting voor veulens en paarden. Onze voerhekken en tussenhekken monteert u eenvoudig zelf. En dat tegen lage kosten een veilig hekwerk in een nieuwe of bestaande stal. De voerhekken zijn leverbaar in verschillende formaten. 

Het bestellen van voerhekken en tussenhekken doet u eenvoudig en veilig online op Cavalo.nl. Wij leveren uw bestelling op het gewenste afleveradres. 

Lees verder
27 artikel(en) gevonden in 'Voerhekken en tussenhekken'

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
27 artikel(en) gevonden in 'Voerhekken en tussenhekken'

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Basisbehoefte van een paard

Paarden en pony's zijn kuddedieren die in sociaal verband leven en samen in een groep hun voer innemen. Een afzonderlijk dier voelt zich in een kudde duidelijk veiliger dan alleen. Vooral tijdens de opfok is de vorming van het dier in groepsverband onvervangbaar, De wederzijdse lichaamsverzorging vermindert ziektes en vermindert de schuwheid van de dieren voor contact. Veel gezondheidsproblemen en gedragsstoornissen bij het paard worden veroorzaakt doordat niet aan deze basisbehoefte wordt voldaan.

Voerhekken voor paarden

Met onze voerhekken monteert u zelf eenvoudig en tegen lage kosten een veilig voerhek in een nieuwe of bestaande stal. Hou bij de inrichting van uw groepsverblijf rekening met de ruimtebehoefte van uw dieren. Paarden in groepen kennen een vaste rangorde. De ruimte moet in ieder geval zo groot zijn dat de paarden in de laagste rang kunnen uitwijken voor de meer dominante dieren.

Richtlijnen: 

  • Veulens: 5 m2 
  • Jaarlingen: 7 m2 
  • Tweejarigen: 9 m2 
  • Drie jarigen en ouder: 11 m2 

 

Voor elk paard moet een vreetplaats van minimaal 80 voorzien worden.