Vastzetmateriaal

Cavalo heeft een groot assortiment vastzetmaterialen om uw paard veilig te kunnen vastzetten op de wasplaats, poetsplaats of in de paardentrailer.

 

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
24 producten
 1. Aanbindpaal 102 mm
  Aanbindpaal 102 mm
  verkrijgbaar in 2 hoogtes
  Vanaf € 99,00
 2. Veiligheids-aanbindpaal
  Veiligheids-aanbindpaal
  NIEUW systeem van verende vastzetlijn
  € 309,00
 3. Growi tussenschot voor was en poetsplaats
  € 399,00
 4. Tussenschot voor was en poetsplaats, kunststof vulling lengte 250 cm
  € 495,00
 5. Growi aanbindpaal met beugel
  € 279,00
 6. Grote Growi aanbindbeugel uit rondbuis
  € 219,00
 7. Growi aanbindbeugel uit rondbuis
  € 135,00
 8. Vastzetketting, geplastificeerd
  Vastzetketting, geplastificeerd
  in 4 lengtes leverbaar
  Vanaf € 11,60
 9. Rubber vastzetlijn
  Vanaf € 46,90
 10. Nylon vastzetlijn
  € 11,95
 11. Paniekhaak
  Vanaf € 4,50
 12. Paniekhaak draaibaar 110mm
  € 4,90
  • snelle levering
  • advies door specialisten
  • 30 jaar ervaring
 13. noodschalm
  Vanaf € 0,79
 14. Vastzetring met grote muurplaat
  € 9,90
 15. Vastzetring op plaat
  € 4,40
 16. Vastzetring op plaat RVS
  € 12,99
 17. Vastzetbeugel op plaat
  € 8,70
 18. Vastzetring met houtschroef
  € 3,95
 19. Vastzetring met draadeind 9cm en moer
  € 3,95
 20. Vastzetring met draadeind M10 25cm
  € 6,60
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
24 producten

Uw paard veilig vastzetten

Het is vanzelfsprekend dat u uw paard veilig wilt vast te zetten als u het paard wilt wassen, poetsen of opzadelen. Om te voorkomen dat het paard zichzelf of de ruiter verwond is het goed vastzetten erg belangrijk. We geven hierbij drie tips:

 1. Zet uw paard vast aan objecten ter hoogte van zijn schoft of op ooghoogte. Als hij zich nu lostrekt is er minder kans dat hij zichzelf bezeert.
 2. Zet uw paard alleen vast aan stabiele, verankerde en veilige objecten, zoals een ring aan de muur of trailer, een stevige balk, vastzetpaal of aanbindbeugel. Inspecteer deze objecten regelmatig op scherpe punten of verrotte onderdelen.
 3. Zet uw paard altijd vast aan het halster en gebruik een touw, vastzetketting of rubber vastzetlijn.

Vastzetpalen, vastzetbeugels en tussenschotten

Onze vastzetpalen en vastzetbeugels zijn allemaal gemaakt van stevig verzinkt staal, waardoor ze een lange levensduur hebben. Om ze veilig te maken dient u ze met chemische ankers in de vloer te bevestigen. Daarnaast bieden we u de nieuwe veiligheids-aanbindpaal met intern veermechanisme. De vastzetlijn van deze aanbindpaal wordt door de veer licht op spanning gehouden waardoor er altijd een lichte druk op het halster staat en er minder kans is op een paniek reactie.

Onze tussenschotten zijn ideaal voor op de poetsplaats of wasplaats. We adviseren bij jonge paard een tussenschot zonder houtvulling. Mocht het paard in paniek raken dan kunt u deze veilig weghalen. De tussenschotten met houtvulling zijn voorzien van hardhout en hebben een chique uitstraling.

Vastzetkettingen en vastzetlijnen

Om het paard met halster aan een vastzetpaal of vastzetring te bevestigen hebben we diverse maten vastzetkettingen met kunststof mantel en voorzien van een paniekhaak.

De rubber vastzetlijnen hebben 2 dezelfde kanten. Door al bij de fabricage rekening te houden met de trekrichting wordt voorkomen dat de rope, in het geval van calamiteiten, richting het paard kan breken. De vastzetlijnen met karabijn en paniekhaak worden veelal gebruikt in de paardentrailer. Deze zijn geplastificeerd of van nylon. Zijn zijn wat soepeler, waardoor het paard zijn hoofd wat makkelijker kan bewegen.

Vastzetringen en vastzetmateriaal

Vastzetringen in verschillende uitvoeringen voor montage op ieder type wand, zo zijn er vastzetringen met een plaat voor stenen muren of houten wanden, vastzetringen met houtdraadbout en vastzetringen met een draadeind dat u door de wand heen kan monteren. Verder hebben we karabijnhaken en paniekhaken om het paard veilig te kunnen vastzetten.

Lees meer