Zadelsteunen

Met een zadelsteun kun je je dure zadel veilig en netjes opbergen, zodat deze niet beschadigt. Een zadeldrager of zadelsteun is onmisbaar in je zadelkast, trailer of zadelkamer! In ons assortiment hebben wij een breed assortiment van zadelsteunen voor gewone zadels of westernzadels.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
12 producten
 1. RVS zadelrek voor 4 zadels
  € 239,00
 2. Growi RVS Zadelsteun
  Growi RVS Zadelsteun
  mooie zadelhouder met uniek concept
  € 71,90
 3. Growi Profi zadelsteun opklapbaar
  Growi Profi zadelsteun opklapbaar
  zadeldrager geheel RVS
  € 61,50
 4. Zadelsteun, metaal kunststof gecoat
  Vanaf € 9,95
 5. Zadelsteun Cornwall
  € 49,95
 6. zadelhouderovertrek
  Vanaf € 23,60
 7. Zadelsteun buismodel afneembaar, opklapbaar
  Vanaf € 12,99
 8. Zadelsteun Exclusief, opklapbaar
  € 79,00
 9. Western zadelsteun
  Western zadelsteun
  NU IN PRIJS VERLAAGD
  Vanaf € 9,95
 10. Zadeldrager Security afsluitbaar
  € 41,95
 11. Stubbs afsluitbare zadelsteun
  € 59,00
 12. Zadelsteun Western Pro voor westernzadel
  € 41,90
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
12 producten

Verschillende soorten zadelsteunen

De meest gangbare zadelsteunen ondersteunen het zadel op meerdere plekken. Hierdoor ligt het zadel stabiel. 
We hebben deze zadelhouders voor gewone zadels of westernzadels. Vaak hebben ze een haak onderaan waar het hoofdstel ook aan gehangen kan worden. Ook zijn er afsluitbare zadelsteunen, waardoor uw zadel niet gestolen kan worden.

Verder zijn er zadelsteunen waar het zadel op een buis steunt. Het voordeel is dat de zadelkussens niet ingedrukt worden. Nadeel is dat het zadel minder stabiel hangt waardoor het risico op vallen groter wordt. De buisvormige zadelsteunen zijn er in een opklapbare versie, zodat ze weinig ruimte innemen. Ze worden dan vaak bevestigd aan bijvoorbeeld de staldeur. Ze zijn ook uitermate geschikt voor montage in de trailer of paardenvrachtwagen

Erg handig voor het vervoeren van je zadel en tuigage van zadelkamer naar poetsplaats of stal zijn onze kunststof Saddlepack Zadeldragers en zadelwagens en tuigwagens meer hierover in deze categorie. De Saddle Pack zadeldrager is ook erg handig om je zadel mee te nemen in de auto.

Luxe zadelsteunen

In ons assortiment hebben we de luxe Stubbs zadelsteunen Cornwall met hardhouten ligger en metalen onderstel. Ook de Growi houten zadelsteun in buisvorm heeft een luxe uitstraling en wordt veel gebruikt in de zadelkamer. Ook de RVS zadelhouders van Growi zijn onverwoestbaar en hebben een luxe uitstraling. Ze zijn er in een speciale uitvoering, waarbij het zadel los ligt van het zadeldekje, waardoor het zadeldekje goed kan ventileren. De RVS zadelsteun is er ook in opklapbare versie. Verder hebben een mooi RVS zadelrek in het assortiment, geschikt voor 4 zadels.

Zadelsteunen koop je eenvoudig online bij Cavalo. Door het brede assortiment hebben we voor iedereen een geschikte zadelsteun. 

Lees meer