Verwarmingskabel

Frostsafe verwarmingskabels zijn ideaal voor vorstvrij houden van de waterleiding in uw stal of onverwarmde schuur. Dunne, soepele kabel met harde kunststof buitenmantel. Onze verwarmingskabels met thermostaat zijn voorzien van een stevig netsnoer, dus stekker-klaar!

De ingebouwde thermostaat van de verwarmingskabel meet de temperatuur van de leiding en schakelt de buisverwarming in voordat de temperatuur te laag wordt (3oC) en schakelt uit (13oC) zodra er geen risico is van bevriezing van uw waterleiding.

Lees meer
Lees meer
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
14 producten
 1. Verwarmingskabel 230 V - 1 meter
  Regular Price € 32,00 Special Price € 17,95
 2. Verwarmingskabel 230 V - 2 meter
  Regular Price € 61,90 Special Price € 19,95
 3. Verwarmingskabel 230 V - 4 meter
  Regular Price € 78,50 Special Price € 24,95
 4. Verwarmingskabel 230 V - 8 meter
  Regular Price € 98,50 Special Price € 30,95
 5. Verwarmingskabel 230 V - 12 meter
  Regular Price € 99,00 Special Price € 39,95
 6. Verwarmingskabel 230 V - 14 meter
  Regular Price € 119,00 Special Price € 47,95
 7. Verwarmingskabel 230 V - 18 meter
  Regular Price € 132,00 Special Price € 50,95
 8. Verwarmingskabel 230 V - 24 meter
  Regular Price € 149,00 Special Price € 71,95
 9. Verwarmingskabel 230 V - 36 meter
  Regular Price € 96,05 Special Price € 89,95
 10. Verwarmingskabel 230 V - 48 meter
  Regular Price € 239,00 Special Price € 109,95
 11. Aluminiumtape
  Vanaf € 10,00
 12. suevia verwarmingskabel 24V/20W lengte 2 m voor aansluitleiding drinkbak
  € 49,60
  • snelle levering
  • advies door specialisten
  • 30 jaar ervaring
 13. suevia verwarmingskabel 24V/30W lengte 3 m voor aansluitleiding drinkbak
  € 54,60
 14. suevia verwarmingskabel 24V/30W lengte 3 m voor drinkbak 12P-HK
  € 54,60
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
14 producten

Frostsafe verwarmingskabels en lint zijn ideaal voor vorstvrij houden van de waterleiding in uw stal of onverwarmde schuur. Dunne, soepele 230 V tracing met harde kunststof buitenmantel. Compleet met thermostaat en voorzien van 2 m netsnoer, dus stekker-klaar!

Verwarming van de waterleiding

De ingebouwde thermostaat van de thermokabel meet de temperatuur van de leiding en schakelt in de verwarmingsdraad in voordat de temperatuur te laag wordt (6°C) en schakelt uit (13°C) zodra er geen risico is van bevriezing van uw waterleiding.

Gebruikt een verwarmingskabel veel energie?

Het energieverbruik van onze verwarmingskabels is 17 Watt/m. In tegenstelling tot zelfregulerende verwarmingskabels is de alleen verwarmingsdraad alleen ingeschakeld als de temperatuur daalt onder 3°C.

Kan ik de verwarmingskabel op iedere leiding gebruiken?

U kunt de warmtekabel toepassen op alle metalen en kunststof leidingen tot 63 mm.

Hoe bevestig ik de verwarmingskabel?

Frostsafe verwarmingskabels kunnen vrijwel alle soorten leidingen tot 63 mm vorstvrij houden en kunnen met PVC tape (nooit tiewraps of kabelbinders gebruiken) worden aangebracht op metalen en kunststof leidingen, binnen en buiten. U plakt de thermostaat en warmtekabel gewoon strak vast tegen de leiding, wikkelen is zeker niet nodig.

Verwarmingskabels ook voor kunststof leidingen?

Omdat kunststof leidingen slecht warmte geleiden dient u kunststofleidingen wel eerst van een laag aluminium tape te voorzien. Voor een optimaal effect wel de leiding na het aanbrengen van de verwarmingskabel isoleren met goede buisisolatie.

Wat doe ik als de verwarmingsdraad te lang of te kort is?

Frostsafe verwarmingskabels wordt geleverd in een groot aantal verschillende lengtes van 1 tot 48 m. U kunt de kabels niet inkorten. Een te lange verwarmingsdraad kan u eventueel om de buis wikkelen, zorg er echter voor dat de kabel niet kruist en de afstand tussen de windingen altijd meer dan 5 cm is.

Kan ik de Frostsafe verwarmingskabels ook in mijn aquarium of in de grond gebruiken?

Frostsafe verwarmingskabels zijn bedoeld als vorstbeschermer voor leidingen en niet geschikt voor gebruik in het water of onder de grond. Onze warmte kabels zijn daardoor niet geschikt voor de verwarming van planten, kweekbedden, terraria enz.

Wat doe ik als de verwarmingsdraad te lang of te kort is?

Frostsafe verwarmingskabels wordt geleverd in een groot aantal verschillende lengtes van 1 tot 48 m. U kunt de kabels niet inkorten. Een te lange verwarmingsdraad kan u eventueel om de buis wikkelen, zorg er echter voor dat de kabel niet kruist en de afstand tussen de windingen altijd meer dan 5 cm is. Als de verwarmingsdraad iets te kost is kan u als u de leiding goed isoleert zeker 50 cm extra vorstvrij houden.

Moet ik de waterleiding ook nog isoleren?

Na bevestiging van de verwarmingsdraad dient u de leiding nog met een goede buisisolatie te isoleren. 

Is de verwarmingskabel ook geschikt voor drinkbakken.

De Frostsafe verwarmingskabels zijn ontworpen voor het vorstvrij houden van de waterleiding, dus ook voor de leidingen naar uw drinkbakken. Voor het ijsvrij houden van automatische drinkbakken zijn speciale verwarmingskabels ontwikkeld, die zowel de schaal, het ventiel en de aanvoerleiding verwarmen. Meer hierover vindt u in onze rubriek vorstvrije drinkbakken.

Hoe bescherm ik de verwarmingskabel tegen beschadiging?

Voor de bescherming tegen trappen of bijten van uw dieren in stal brengt u het beste onze buisbeschermingkappen aan. De buisbescherming wordt eenvoudig om de leiding tegen de muur geschroefd. Zie onze rubriek toebehoren voor verwarmde drinkbakken

Lees meer