Verwarmde drinkbakken

Vorstvrije verwarmde drinkbakken voor een probleemloze winter zonder bevroren drinkbakken en leidingen. We leveren zowel goed geïsoleerde als elektrisch verwarmde drinkbakken voor paarden, pony's, rundvee en kleinvee.

De geïsoleerde drinkbakken zijn met name geschikt voor dieren in groepshuisvesting. Voor de individuele huisvesting en kleinere groepen is een elektrisch verwarmde drinkbak een uitstekende vorstvrije watervoorziening.

U heeft de keuze uit gerenormeerde merken geïsoleerde en verwarmde drinkbakken zoals Suevia, Lister en JFC.

Zie onder aan deze pagina welke drinkbakken voor u het meest geschikt zijn. We kunnen u uiteraard altijd adviseren.

Lees meer
Lees meer
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
13 producten
 1. Lister verwarmde lepeldrinkbak SB 2 H, 33W/24V
  € 160,70
 2. Lister verwarmde drinkbak SB22H 230V met RBH buisverwarming
  Vanaf € 181,30
 3. Lister verwarmde lepeldrinkbak SB 2 H 230V
  Vanaf € 136,00
 4. Lister verwarmde drinkbak SB22H - 230 V
  Vanaf € 170,00
 5. Lister verwarmde drinkbak SB22H met RBH buisverwarming - 54W/230V
  € 181,30
 6. Suevia verwarmde vlotterdrinkbak Mod 130 PH 24 V/20W
  € 192,00
 7. Suevia verwarmde drinkbak Mod. 46 80W/24V
  € 215,00
 8. Suevia verwarmde drinkbak Mod. 46 80W/24V met RVS ventiel 3/4"
  € 241,00
 9. Suevia verwarmde drinkbak mod. 12P-HK 24V/30W
  € 129,00
 10. Suevia verwarmde drinkbak Mod. 41A 80W/24V
  € 315,00
 11. Suevia verwarmde drinkbak Mod. 43 A 80W/24V
  € 339,00
 12. Suevia - Thermobuis geisoleerde sokkel
  Suevia - Thermobuis geisoleerde sokkel
  voor Suevia Mod. 41 en 43, 3 hoogtematen - in prijs verlaagd!
  Vanaf € 139,00
  • snelle levering
  • advies door specialisten
  • 30 jaar ervaring
 13. Buisbescherming 3 uitvoeringen
  Vanaf € 21,60
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
13 producten

Welke vorstvrije drinkbak is het meest geschikt voor u?

We bieden zowel geïsoleerde als verwarmde drinkbakken aan in ons assortiment. De geïsoleerde vlotterdrinkbakken hebben een grote inhoud een dikke isolatiemantel en worden afgesloten met drijvende ballen. Ze zijn het meest op zijn plaats in groepshuisvesting, weides of paddocks. Ze worden aangesloten op een ondergrondse waterleiding, waardoor het aangevoerde water relatief constant is van temperatuur (in de winter 6°C. Als een dier drinkt vult de drinkbak zich via het vlotterventiel automatisch met relatief warm water. De geïsoleerde drinkbakken komen hierdoor het meest tot zijn recht bij groepen van 10 dieren of meer.

Elektrisch verwarmde drinkbakken op 24V

Voor de elektrische aansluiting van de 24 Volt verwarmde drinkbakken is een transformator nodig die de netstroom omzet in de veilige 24V laagspanning. De capaciteit van de transformator is afhankelijk van het aantal en het opgenomen vermogen van de aangesloten drinkbakken.

U telt simpelweg het vermogen (W) van de drinkbakken bij elkaar op: 2 Lister SB2H, 33W/24V drinkbakken hebben een vermogen van ieder 33 W samen dus 66 W. de meest geschikte transformator is in dit geval onze kleinste trafo met 100 W vermogen.

De Suevia drinkbakken hebben geen ingebouwde thermostaat. Voor het inschakelen van de bakken heeft u dus een 230V Lister thermostaat of instelbare buitenthermostaat 230V nodig. De thermostaat wordt tussen de transformator en de stroomaansluiting gemonteerd.

De Lister kunststof verwarmde drinkbakken zijn allemaal uitgerust met een ingebouwde thermostaat. U sluit deze drinkbakken eenvoudig aan op de 24v transformator. Als u kiest voor een drinkbak met RBH buisverwarming plakt u de verwarmingsdraad eenvoudig met PVC tape (geen kabelbundelbandjes gebruiken dit kan de kabel beschadigen) tegen de leiding waarna u buisisolatie en een buisbescherming aanbrengt om het geheel te beschermen. Bij kunststof leidingen de leiding moet u omdat kunststof de warmte slecht geleid, de buis eerst voorzien van een laag aluminium tape. U maakt hiermee een warmtegeleidende laag rond de buis waardoor de warmte van de verwarmingsdraad wel goed verdeeld wordt.

De Suevia drinkbakken type 41A en 43A worden op een geïsoleerde sokkel gemonteerd. De water en elektra aansluiting komen altijd vanuit de grond. door de sokkel op een ondergrondse betonnen buis te plaatsen extra maakt u gebruik van de opstijgende warmte uit de ondergrond en is de kans op bevriezing nog kleiner.

Elektrisch verwarmde drinkbakken op 230V

De Lister kunststof verwarmde drinkbakken zijn allemaal uitgerust met een ingebouwde thermostaat. U sluit deze direct aan op het lichtnet met behulp van een stekker of waterdichte gietmof.

Als u kiest voor een drinkbak met RBH buisverwarming plakt u de verwarmingsdraad eenvoudig met PVC tape (geen kabelbundelbandjes gebruiken dit kan de kabel beschadigen) tegen de leiding waarna u buisisolatie en een buisbescherming aanbrengt om het geheel te beschermen. Bij kunststof leidingen de leiding moet u omdat kunststof de warmte slecht geleid, de buis eerst voorzien van een laag aluminium tape, maakt hiermee een warmtegeleidende laag rond de buis waardoor de warmte van de verwarmingsdraad wel goed verdeeld wordt.

Advies nodig?

Heeft u vragen over de juiste drinkbakken en accessoires voor uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Lees meer