Slowfeeders

Slowfeeder hooinetten en hooiruiven voor het gemakkelijk en gedoseerd hooi voeren in de stal, weide of onderweg in de trailer. In de vrije natuur neemt een paard de hele dag kleine hoeveelheden voedsel op. Onderzoek heeft aangetoond dat ook onze rijpaarden en pony's het beste gedijen als ze de hele dag over ruw voer beschikken. Hiervoor hebben we een compleet programma metalen slowfeeders, voorraadruiven en slowfeedernetten ontwikkeld.

Met de juiste slowfeeder heeft u precieze controle over de hoeveelheid hooi die u voert. Onze slowfeedernetten zijn beschikbaar in verschillende formaten en afmetingen mazen.  

Lees verder
41 artikel(en) gevonden in 'Slowfeeders'

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
41 artikel(en) gevonden in 'Slowfeeders'

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Slowfeeder

Slowfeeders worden steeds populairder als item voor de stalinrichting. Een slowfeeder is een verzamelnaam voor voersystemen voor ruwvoer zoals hooi of kuilvoer die de voersnelheid beperken. Paarden zijn van nature gewend om over de hele dag verspreid kleine hoeveelheden ruwvoer op te nemen. Op stal worden de meeste paarden echter maar twee of drie maal per dag gevoerd, waardoor ze halsrijkend hongerig uitkijken naar de volgende voerbeurt. Zodra een paard snel grotere porties voer tot zich neemt, kunnen problemen zoals koliek en maagzweren ontstaan. Slowfeeders zorgen er voor dat het paard minder snel kan eten. Paarden nemen uit slowfeeders hun ruwvoer meer geleidelijk op, waardoor ze het voer beter verteren en zich minder snel vervelen.,
 Daarnaast hebben slowfeeders nog meer voordelen:

  • Er zal minder hooi verloren gaan
  • Het wegen van het voer gaat makkelijker
  • Paarden vervelen minder.
  • Arbeidsbesparing 

Slowfeeders zijn bij ons in verschillende soorten, maten en materialen verkrijgbaar. We leveren verschillende types slowfeeders voor zowel gebruik in de stal als in de wei. Bij Cavalo bestelt u eenvoudig en veilig een slowfeeder voor paarden online. 

Slowfeeder hooinetten en hooizakken

Bij Cavalo vindt u een ruim assortiment met verschillende soorten slowfeeder hooinetten. Diverse modellen met verschillende maaswijdtes gemaakt van zacht maar sterk materiaal. Hooinetten zijn uitermate geschikt voor het voeren van hooi en kuilvoer voor uw paard. Hang een slowfeeder hooinet op in de paddock, in de stal of in de trailer tijdens de transport. In onze shop kunt ook terecht voor stevige en degelijke slowfeeder hooizakken. De hooizak is gemaakt van zacht maar stevig PP en is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Het stof van het hooi valt aan de onderkant van de hooizak eruit. Dit is tevens beter voor de luchtwegen van het paard. 

Slowfeederruif voor paarden

Ook de slowfeeder hooiruiven zijn er in verschillende maten en in verschillende materialen te verkrijgen. Van de kunststof hooiruif of hooitrog tot aan zeshoekige vuurverzinkte hooiruiven voor uw paddock of weide. Onze wandmodel hooiruiven gemakkelijk in de stal aan de muur of boxwand bevestigen. We hebben zelfs slowfeeder ruiven voor uw  paddock of weide waar meerdere paarden tegelijk aan kunnen eten. Met een slowfeeder hooiruif gaat u voedselverspilling tegen, doet het paard langer over zijn hooi of kuilvoer en realiseert u een behoorlijke arbeidsbesparing. Onze slowfeeder hooiruiven zijn zo ontwikkeld dat ze makkelijk bij te vullen zijn met nieuw hooi of ruwvoer en dat ze tot een compleet dagrantsoen kunnen bevatten. Onderhoudsvriendelijk en veilig voor paarden.